Aile hukuku, aileye ilişkin konularla ilgilenen, medeni hukukun kapsamı içinde yer alan bir hukuk dalıdır. Aile hukukunun başlıca konuları nişanlama, evlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, mal rejimleri, aile konutu, soybağı, evlat edinme, velayet, çocuğun nafaka hakkı, vesayet, kayyımlık, yasal danışmanlık, yardım nafakasıdır. Kadın Hakları ve Çocuk Hakları, başlı başına ayrı inceleme alanı oluştursa da aile hukukunun da ilgi alanı içindedir. Kayıtlı ya da kayıtsız yaşam arkadaşlıkları da aile hukukunun konusu içinde yer alır. Kayıtlı yaşam arkadaşlığı Türk hukukunda düzenlenmemiştir. Evlilik dışı yaşam arkadaşlığına bağlanan herhangi bir hak bulunmaz, bununla birlikte çocuklar ister evlilik içinde ister evlilik dışında doğsun eşit haklardan yararlanır. (W-Vikipedia)
KURUMSAL KADROMUZLA ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNE BÜYÜK ÖZEN VE DİKKAT GÖSTEREREK BAKMIŞ OLDUĞUMUZ İŞLER VE DAVALAR
Aile konutu şerh konulması - kaldırılması
Aile konutu üzerinde sağ eşe intifa hakkı tesisi
Aile mallarının korunması
Boşanma (akıl hastalığı, evlilik birliğinin temelinden sarsılması anlaşmalı - çekişmeli, fiili ayrılık, hayata kast, pek kötü muamele ve onur kırıcı davranış nedeniyle, ortak hayatın yeniden kurulamaması sebebiyle, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme nedeniyle, terk, zina)
Mal paylaşımı
Babalık davaları (soybağın kurulması, reddi, nesebin tespiti, itiraz ve iptal)
Bekleme süresinin kaldırılması (300 gün)
Boşanan kadının kocasının soyadını kullanmaya izin
Çocuk mallarının korunması
Çocukla kişisel ilişki kurulması
Evlat edinme Evlenmenin butlanı - iptali
Evlenmeye izin (Bekleme süresine dayalı, Gaipliğe dayalı, Kısıtlılığa dayalı, Yaş küçüklüğe dayalı)
Kayımın atanması
Kişisel eşyasının iadesi
Koruma kararının kaldırılması
Mal rejiminden kaynaklanan davalar (Değer artış payından doğan alacak, Eşya alacağı, Katılma alacağı, Mal rejimi sözleşmesinin iptali, Yasal mal rejiminin mal ayrımına dönüşümü)
Nafaka (Katılım nafakası, nafakanın artırımı - azaltılması, nafakanın kaldırılması, önlem nafakası, yardım nafakası vb..)
Velayet/Vesayet